Mořský jazyk, Monk fish, Makrela, Hejk - součástí je i výuka filetování a vykošťování - JEDINÝ NA ČESKÉM TRHU!

Mořské ryby - součástí je i výuka filetování

Čerstvá ryba má vonět po moři!
Mořský jazyk, Monk fish a Makrela.
Prvotřídní a čerstvé dary moře se u nás naučíte čistit,  filetovat, vykostit, uvařit.
Aby vynikla jemná chuť ryby a zůstala zachována delikátní struktura jejich masíčka, použijeme jednoduché kuchařské úpravy.
Budeme je opékat na pánvi, vařit na páře, péct v troubě…

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 14.11.2017 - Mořské ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 15.3.2018 - Mořské ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 23.5.2018 - Mořské ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy mořských ryb, které se dnes již běžně dají koupit. (monk fish, mořský jazyk, čerstvá makrela,). Makrely máme z minulosti zažité jako blátivé a páchnoucí ryby. Pokud je koupíte čerstvé, vykostíte a správně upravíte, budete překvapeni, v jakou delikatesu můžete tyto ryby proměnit.

Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (opékat, péct v troubě případně grilovat…)

Filetování a veškeré informace o rybách, jejich původu, chovu, anatomii… bude vyučovat přední český rybář a i v Británii uznávaný „fileťák“ pan Pavel Tomešek.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.

Co budeme vařit

  • kořeněnou makrelu na pánvi
  • rolky z mořského jazyka plněné zeleninou
  • pečenou delikatesní rybu Monk Fish
  • rychlý rybí vývar - court bouillon

mořský jazyk, monk fish, makrela, hejk  mořský jazyk, monk fish, makrela, hejk

mořský jazyk, monk fish, makrela, hejk mořský jazyk, monk fish, makrela, hejk mořský jazyk, monk fish, makrela, hejk

Naučíme vás

  • jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby
  • vyfiletovat a vykostit je
  • jemně upravovat rybí maso - opékat, péct v troubě, vařit na páře, smažit
  • zpracovat zbytky z ryb
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

Rybář a „fileťák“

rybář a „fileťák“Pavel Tomešek

Vystudoval VOŠ vodního hospodářství a ekologie Vodňany a 8 semestrů Zemědělské fakulty České Budějovice, obor rybníkářství.

Po dobu 6 let pracoval v Británii u přední firmy New Wave Sea Food, zabývající se lovem, úpravou a prodejem ryb.

Zpočátku na pozici „fileťáka“ kde perfektně ovládl práci s filetovacím nožem. U každé ryby přesně ví, kde se nachází jaká kost a jak se jí obratně vyhnout a tím vyříznout dokonalé rybí filé.

Poté byl povýšen a vedl celý tým fileťáků, byl zodpovědný za kvalitu nakupovaných ryba za celý chod provozu.

Pochází z jižních Čech, se svým otcem vlastní rybníky, chová ryby a závodně rybaří. Zná každý rybník v naší vlasti, každého zapáleného rybáře a chovatele ryb. Umí poradit, kde se dají sehnat ty nejlepší ryby a raci.

Šéfkuchař

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Mořské ryby.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 14.11.2017 - Mořské ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 15.3.2018 - Mořské ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 23.5.2018 - Mořské ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca