• KREVETY, CHOBOTNICE, FLAMBOVANÉ PALAČINKY
    1.4.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

Krevety, chobotnice, flambované palačinky

Krevety, chobotnice, flambované palačinky - JEMNÉ CHUTĚ V DOKONALÉM MENU

Jak poznat v obchodě čerstvé krevety?
Můžu je koupit mražené?
Proč jsou některé růžové a některé šedé?
Kterak z nich připravit laskominu, kterou jsme nedávno jedli na dovolené u moře?
Na všechny tyto a mnoho dalších otázek Vám odpovíme během našeho mořského kurzu.

 

 

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy krevet (malé, tygří, předvařené, syrové…) a s chobotnicí. Jsou to mořské plody, které se dají koupit v každém supermarketu.

Během kurzu se naučíte jak správně připravit krevety tak, aby byly křupavé, voněly čerstvě jako moře a výborně chutnaly.

Chobotnici uvaříme tak, že z ní bude měkoučká delikatesa. Navíc si všichni vyzkoušíte světově známý dezert Crepes Suzette (flambované palačinky).

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.

Co budeme vařit

Krevetový salát

Koktejlovou omáčku

Tygří krevety na bílém víně (vhodné s pečivem nebo těstovinami)

Chobotnice - v zeleninovo-vinném vývaru

Pikantní tapenádovo-tomatová omáčka k chobotnici nebo k pečivu

Flambované palačinky (Crepes Suzette)

Naučíme vás

  • upravovat několik druhů krevet

  • zpracovat chobotnici, tak aby byla křehká a měkká

  • správně používat bílé víno při vaření

  • ochutit pokrmy chilli papričkami, česnekem a různými bylinkami

  • francouzské tenké palačinky

  • ovocný karamelový koktejl s likérem

  • flambovat vanilkovým rumem

  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Krevety, chobotnice, flambované palačinky.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

krevety, chobotnice, flambované palačinkykrevety, chobotnice, flambované palačinkykrevety, chobotnice, flambované palačinkykrevety, chobotnice, flambované palačinky

Autentické fotografie z kurzu