Dary moře po Italsku

Italské ryby a mušle - NAUČTE SE JE!

Jak poznat a kde koupit čerstvé mušle a ryby?
Jak připravit šťavnatou rybu pro celou rodinu?
A co sépie, i ta může být měkoučká a velmi chutně připravená.
Změňte svůj názor na ryby a mořské plody a naučte se je u nás připravit jako italští mistři kuchaři.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 22.11.2017 - Italské dary moře a ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu se naučíte čistit mušle, rozpoznat, které jsou čerstvé a které je dobré vyhodit. Ukážeme si, kterak připravit rychlé a delikátní pesto ze sušených rajčat a zbavíme vás strachu z vaření sépie.

Samozřejmostí je výuka vaření těstovin, používání bylinek a koření, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Linguini s mušlemi na víně a tomaty
  • Dorada (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky
  • Sépie s hráškem
  • Pesto ze sušených rajčat a mandlí
  • Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)

dary moře po italsku dary moře po italsku dary moře po italsku dary moře po italsku dary moře po italsku

Naučíme vás

  • rozpoznat čerstvé mořské plody
  • očistit mušle
  • používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky
  • správně uvařit těstoviny – „al dente“
  • další druh pesta
  • udusit sépii do měkka a lahodně ji dochutit
  • jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu
  • pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

michal nikodemŠéfkuchař

Michal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci italské a francouzské kuchyně na hotelové škole v italském Bressanone, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Další kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama, Flora...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
  • ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
  • CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Dary moře po italsku. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 22.11.2017 - Italské dary moře a ryby
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca