Náš tým

Úvodní strana / O nás / Náš tým

michal nikodem

Michal Nikodem

Šéfkuchař a spolumajitel firmy Ola Kala

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok byl v učení na kuchaře v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu. Pracoval v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je cukrařina a v té se zdokonaloval během ročního kurzu u paní Mirky Slavíkové, francouzské profesorky cukrářského umění.
V roce 2006 vytváří ochrannou známku Ola Kala® a zakládá stejnojmennou společnost Ola Kala s.r.o. Firma se zabývá pořádáním stylových kurzů vaření, food stylingem a gastronomickým poradenstvím. Osobně vede kurzy vaření, připravuje pokrmy k focení a vede celou společnost. Od roku 2012 provozuje druhou provozovnu – restauraci, pod stejnojmennou značnou. Restaurace nese jméno Ola Kala Bistro.

   

Hana konečná

Hana Konečná

Lektorka

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů… Poté pracovala hotelu Malý pivovar v Č. B., v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

   
Jana macešková

Jana Macešková

Lektorka

Je nadšenou stoupenkyní francouzské klasické a rustikální kuchyně. Několik let pobývala se svým manželem diplomatem v Paříži, kde navštěvovala kurzy vaření a nakukovala pod pokličku úspěšným šéfkuchařům i jejím kamarádkám, francouzským domácím hospodyňkám. Díky její zvědavosti, zručnosti a lásce k vaření tyto znalosti pak zhodnocovala u přípravy vybraných lahůdek, ale i obyčejných krajových francouzských jídel pro mezistátní vládní návštěvy na francouzském velvyslanectví. V současné době předává své zkušenosti a recepty ve své malé restauraci a na kurzech vaření.