• THAJSKO I. - úvodní kurz
    2.5.2018 v 16:00
    obsazeno
    2 900Kč
  • THAJSKO I. - úvodní kurz
    7.5.2018 v 16.00
    poslední volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Asijské Fusion, Libanonská kuchyně, Jihoamerická masa, Indie a další

THAJSKO

Thajsko I. úvodní lekce - NEJPOPULÁRNĚJŠÍ!

Pravá thajská kuchyně! Citronová tráva, galangal, thajské karí– s těmito a dalšími surovinami se seznámíte na kurzu.
Ukážeme Vám, jak používat kokosové mléko a mnoho dalších asijských potravin.
Naučíme Vás vařit jídla, která znáte z exotické dovolené nebo restaurace.
Budete překvapeni, jak rychlá je příprava thajských delikates.

Charakteristika kurzu

Toto je úvodní kurz do thajské kuchyně. Naučíme vás připravovat chutná, jednoduchá thajská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů thajské kuchyně.

Kurzy thajské kuchyně jsou vedeny zkušenou a éterickou šéfkuchařkou restaurace Zebra Asian Noodle Bar, paní Keng.

Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají přímo v Thajsku a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Na tuto lekci vaření volně navazuje kurz THAJSKO II - pokračování.

Co budeme vařit

Kang Khew Wan Neur (hovězí maso s Green curry)

Popia Tod (thajské jarní závitky)

Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem)

Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem)

Jasmínová rýže

Naučíme vás

  • pracovat se zeleninou jako v Thajsku,

  • dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí a ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, kari pasty aj.)

  • krájet zeleninu a masa asijským způsobem

  • manipulovat s ultratenkými platy těsta na závitky

  • používat pánev WOK (důkladně ji rozpálit...)

  • správně smažit ve vysoké vrstvě oleje

  • vybírat a servírovat vhodné víno k jednotlivým exotickým chodům

  • a další tipy a triky asijských profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek vždy v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte naši THAJSKOU KUCHYNI I. - úvodní lekce.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

thajská kuchyně ithajská kuchyně ithajská kuchyně ithajská kuchyně iithajská kuchyně ii

Autentické fotografie z kurzu