• THAJSKO I. - domácí kari pasta, 5 chodů
    14.1.2019 v 16:00
    obsazeno
    2 900Kč
  • THAJSKO I. - domácí kari pasta, 5 chodů
    9.2.2019 v 16:00
    obsazeno
    2 900Kč
  • THAJSKO I. - domácí kari pasta, 5 chodů
    29.3.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
  • THAJSKO I. - domácí kari pasta, 5 chodů
    28.4.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

Yazan mimo jiné působil v pražské restauraci Home Kitchen, dále vařil jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti. Právě asijská kuchyně je Yazanovi blízká, své první kari uvařil jednoduše odhadem. Podobně tak libanonská kuchyně je jeho nezapomenutelnou "rodnou vzpomínkou", která se nikdy neomrzí:-). Kreativita spojená s vášní a láskou k vaření jsou jeho vkladem do našich kurzů v Ola Kala. 

Yazan vede kurzy v češtině nebo angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Asijské Fusion, Libanonská kuchyně, Jihoamerická masa, Indie a další

THAJSKO

Thajsko I. - DOMÁCÍ KARI PASTA, 5 CHODŮ

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ KURZ OLA KALA. Pravá thajská kuchyně!

Kurz napěchovaný chutěmi: 5 chodů.

Naučíte se připravovat pravou domácí kari pastu a porovnáte jí s kupovanou:-).

Dozvíte se, jak používat tradiční suroviny: citronová tráva, galangal, kokosové mléko a další.

Naučíme vás vařit jídla, která znáte z exotické dovolené nebo restaurace.

Budete překvapeni, jak rychlá je příprava thajských delikates.

Charakteristika kurzu

Toto je úvodní kurz do thajské kuchyně. Naučíme vás připravovat chutná, jednoduchá thajská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů thajské kuchyně.

Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají přímo v Thajsku a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Na tuto lekci vaření volně navazuje kurz THAJSKO II - pokračování.

Co budeme vařit

Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem)

Popia Tod (thajské jarní závitky)

Kaeng Khiao Wan Neua (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže

Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem)

Kokosový pudink s grilovaným ananasem

Naučíme vás

  • připravit si vlastní kari pastu

  • pracovat se zeleninou jako v Thajsku

  • dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí a ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou, aj.)

  • krájet zeleninu a masa asijským způsobem

  • používat pánev WOK (důkladně ji rozpálit...)

  • správně smažit ve vysoké vrstvě oleje

A mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte naši THAJSKOU KUCHYNI I. - úvodní lekce.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Thajsko 6 Thajsko 1 Thajsko zavitky panev Thajsko tom ka Thajsko pad thai Thajsko 7

Autentické fotografie z kurzu

       Thajsko nuz  Thajsko 8 Thajsko 2 Thajsko 3 Thajsko 5 Thajsko 9 Thajsko dezert