LEKTORSKÝ TÝM

Úvodní strana / LEKTORSKÝ TÝM
Zuzana Kováč

Zuzana Kováč

Vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a 2 roky se věnovala výuce hry na klavír na ZUŠ v Ostravě a Rychvaldě. Odmalička snila o tom, že bude paní učitelkou. V Praze vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy obor český jazyk a hudební výchova. Krátce učila na základní škole a gymnáziu, poté soukromě cizince. Mámě v kuchyni pomáhala snad od pěti let, kdy pro tátu upekla svůj první štrůdl. Postupně se začala zajímat o to, jak připravit chutné jídlo zdravěji, z čerstvých surovin, bez spousty cukru, i v bezlepkové variantě. Své kuchařské dovednosti a znalosti rozšiřuje v našem ateliéru Ola kala již od roku 2011, kde pravidelně navštěvuje kurzy české i mezinárodní kuchyně. V současné době vaří hlavně svému dvouletému synovi a největší pochvalou pro ni je, když právě jemu (a manželovi samozřejmě:-)) její zdravé jídlo chutná. A doufá, že pro něj nadchne další děti a jejich rodiče.

V Ola Kala vede kurzy:
1. Kurzy zdravého vaření pro děti a mládež

 
Cedric Picot

Cédric Picot

Francouzský sommelier Cédric Picot je světová špička ve svém oboru. Byl osobním sommelierem prezidenta Jaquese Chiraca a blízkým kolegou mága francouzské gastronomie Alaina Ducasse (Michelinské hvězdy netřeba počítat:-)). Obsluhoval i našeho prezidenta Václava Havla při večeři v Elysejském paláci...

V Ola Kala vede kurzy:
1. Jak porozumět vínu. Základní techniky degustace.
2. Vinařská Tour de France
3. Nejznámější sepáže světa. Poznejte rozdíly.

 
Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza & focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Indie a další

 
Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

 
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

 
Yazan Manjah

Yazan Manjah

Jeho kořeny sahají na Střední východ, v Čechách se však za 17 let dobře zabydlel. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho nasměrovala k profesionální gastronomii.

V Ola Kala vede kurzy: Thajsko I. a II., Vietnam, Asijské Fusion, Libanonská kuchyně, Jihoamerická masa, Indie a další

 
Scott Van Wagenen

Scott Van Wagenen

Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně BlackDog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry BlackDog Cantina.

 

V Ola Kala vede kurzy: Mexiko autentické, Peru , Burger & brownies a další

 
Martin Polačko

Martin Polačko

Martin je původem Slovák, ale v Praze žije přes 20 let. První a osudová práce pro něj byla mexická restaurace. Pak následoval pobyt v USA, kde si osvojil různé techniky vaření, které nyní využívá. Po návratu do Čech se pro změnu setkal s nejlepšími italskými kuchaři v Praze, se kterými měl tu čest – podle jeho vlastních slov – pracovat.

V Ola Kala vede kurzy: Tex-Mex a Salsa bar a další

 
Kristina Kopáčková

Kristina Kopáčková

Kristina je absolventka FFUK, obor sociologie a japonština, svůj doktorát složila na téma z japonské ekonomiky.

V minulosti byla 7 let zaměstnaná u největší japonské firmy Mitsui, poté se stala tlumočnicí na volné noze. V té době napsala dvě japonské kuchařky, z nichž každá vyšla nákladem 100 000 výtisků v časopisovém vydání. Vaření je jejím celoživotním hobby a tak nepřekvapí, že je autorkou dalších kuchařek také z českého prostředí: Tykve, Česká kuchyně a Jihočeská kuchyně.

V Ola Kala vede kurzy: Umění SUSHI

 
Hana Konečná

Hana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

 
Živí kluci z Raw Planet

Živí kluci z Raw Planet

K živé stravě je před časem přivedlo vnitřní volání. Cítíli, že cesta k uzdravení těla a harmonizaci mysli může vést přes úpravu stravy.Jedinečnost živé stravy jako léku pro lidské tělo přibližují lidem pomocí raw dortů a dezertů, které vyrábí již čtvrtým rokem v jejich společnosti Raw Planet. V návaznosti pak organizují kurzy živé stravy, kde názorně ukazují její možnosti a přínos.  

 
Tomáš Komberec

Tomáš Komberec

Jeho dlouholeté zkušenosti z nejlepších kaváren ve spojení s umem a láskou ke kávě vám umožní stát se těmi nejlepšími baristy.