Pizza a focaccia

Pizza domácí - RECEPT Z NEAOPOLE!

Pizza je jedno z nejpopulárnějších jídel na světě.
Příprava italského kynutého těsta a výrobků z něj jsou velmi jednoduché!
Vynikajících výsledků docílíte i doma – s klasickou troubou.
Přijďte na kurz a naučíme Vás to!

 

Termíny:

  • 14.5.2018 - Pizza a focaccia
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

TENTO   KURZ   VYPISUJEME   MAX.  1x za pololetí!

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu si osvojíte přípravu jednoduchého italského kynutého těsta na pizzu a chleba focaccia. Naučíme Vás připravit prvotřídní pizzu v domácích podmínkách, tak že všichni strávníci budou žasnout nad Vašimi výkony.

Navíc si vytvoříte čerstvé, domácí, pravé italské pesto z Janova. (Pesto Genovese)

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Bazalkové pesto
  • Pizza – příprava kynutého těsta + různé varianty náplní
  • Focaccia (italský bílý chléb) s rozmarýnem a cherry rajčátky
  • Tiramisú

 

pizza a focaccia pizza a focaccia pizza a focaccia
pizza a focaccia pizza a focaccia

 

Naučíme vás

  • pravé těsto na pizzu a bílý italský chleba
  • kynuté těsto, které kyne v lednici
  • několik druhů pizzy s křupavým těstem
  • správně rozehřát troubu
  • připravit nejznámější italské pesto z čerstvé bazalky
  • pracovat s mascarpone tak aby se nesrazilo
  • pasterizovat vejce a následně je ušlehat
  • používat italské piškoty a likér amaretto

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

Šéfkuchař

Vasek sulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu. Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Poté se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz PIZZA.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 14.5.2018 - Pizza a focaccia
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca