Připravujeme
2 150Kč

Šéfkuchařka

Hana Konečná

Hana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

Croissants

Croissants - FRANCOUZSKÁ KLASIKA, zvládnete i sami doma!

Chutnají vám k snídani nadýchané, máslové croissanty a rádi byste je uměli jako praví Francouzi?
Že jste ještě nikdy neslyšeli co je to plundrové těsto, a jak se dělá?
Víte, jaký je rozdíl mezi klasickým kynutým a „skládaným“ plundrovým těstem?
Přijďte na tento kurz a my vás to všechno naučíme!

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!

Charakteristika kurzu

V tomto nabitém kurzu pečení se seznámíme se „skládaným“ plundrovým těstem, ze kterého se vyrábějí nejen křehoučké croissants, ale také plno dalších jemných delikates. Budeme je plnit sladkými i slanými dobrotami.

Ukážeme si skladování, mražení a následnou péči o buď syrové nenakynuté polotovary, nebo o již hotové upečené výrobky.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce vaření o kynutých těstech.

Co budeme vařit

Croissants (různé druhy)

Vanilkové šneky s rozinkami

Čokoládové rolky

.....

Naučíme vás

  • pracovat s čerstvým droždím a vytvořit kvásek

  • vybrat mouku s vysokým obsahem lepku, vhodnou na kynutá těsta

  • správný postup při výrobě, chlazení a prokládání plundrového těsta

  • náplně sladké a slané

  • mrazit a rozmrazovat polotovary z těchto těst

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální cukráři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz CROISSANTS. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

croissants a brioskacroissants a brioskacroissants a brioskacroissants a brioskacroissants a brioska

Autentické fotografie z kurzu