• ZÁKLADNÍ TECHNIKY DEGUSTACE
    21.2.2019 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT
Cedric Picot

Cédric Picot

Francouzský sommelier Cédric Picot je světová špička ve svém oboru. Byl osobním sommelierem prezidenta Jaquese Chiraca a blízkým kolegou mága francouzské gastronomie Alaina Ducasse (Michelinské hvězdy netřeba počítat:-)). Obsluhoval i našeho prezidenta Václava Havla při večeři v Elysejském paláci...

Při svých pobytech v České republice má svůj osobní cíl, který by rád  naplňoval a to i ve spolupráci s Ola Kala. Našim klientům vzkazuje:

"Již 15 let jezdím pravidelně do Čech, do rodiny mé ženy, naše děti mají česko-francouzské občanství, mluví plynule oběma jazyky, jezdí každý rok na tábor se svými bratranci…. 

A já jsem začal vnímat, jak se snaha o kvalitnější stravu a o kvalitnější pití v Čechách každým rokem zvyšuje. Proto jsem se rozhodl se s vámi podělit o své zkušenosti s tím vším, co jsem se po více než dvaceti letech v oboru naučil, vším, co se vína a potěšení z chuti dobrého jídla týká.

Rád se podělím o zkušenosti, chuťové emoce, o potěšení z chutí a chuť z potěšení."

Cedric podpis

V Ola Kala vede kurzy:
1. Jak porozumět vínu. Základní techniky degustace.
2. Vinařská Tour de France
3. Nejznámější sepáže světa. Poznejte rozdíly.

Jak porozumět vínu. Základní techniky degustace.

Porozumět vínu. Základní techniky degustace. - UDĚLEJTE PRVNÍ KROK

Určitě pijete víno, ale rozumíte mu?

Tento kurz není o množství vína, ale o jeho poznání a umění degustovat.

Udělejte první krok, absolvujte základní školu, otevřete bránu k porozumění vína. To vše pro své budoucí potěšení.

Naučíme vás si správně víno vychutnat, dozvědět se o něm co nejvíce informací, prožít ho... 

Cédric o společných ochutnávkách vždy říká to stejné: "Partage, plaisir, emotion". Podělit se, potěšit se, s emocemi.

 

Náš základní degustační kurz probíhá zábavnou, avšak poučnou formou. Vyzkoušíme si v něm degustaci naslepo, budeme očichávat, poslouchat a hlavně hodnotit. Víno i naše pocity z něj. Máme připravenou degustaci rozdílných stylů a typů francouzských vín. A k tomu samozřejmě dobroty, ke kterým se běžně nedostanete, žádné velkosklady:-). Obojí právě pečlivě vybrané, ochutnané a doporučené přímo z francouzských malých farem a zapadlých sklepů. Cédric je zárukou:-).

Dozvíte se doporučení ke správnému servírování, začnete více rozumět souladu vůní a chutí.

Udělejte s námi první krok k potěšení z vína a z gastronomie!

CO MÁME PŘICHYSTANÉ

  • 8 druhů vína, z nichž většinu nebudete znát
  • Základem pochutin k vínu 4-5 druhů sýrů z francouzských farem (kravské, kozí či ovčí s modrou plísní)
  • Dalších 5 druhů delikates vybraných podle vína k degustaci a podle nálady:-), např. salámky, klobásy, šunka, paštiky, mušle, uzený losos, sušené ovoce
  • Občasně i teplá specialitka jako šnek po burgundsku nebo knedlíček ze štiky v omáčce z raků (není garantováno)

NAUČÍME VÁS

  • Lépe se vyznat ve vínech, zejména francouzských - pro našince není obvykle tak jednoduché
  • Poznávat víno všemi smysly
  • Volit vhodná víno k vhodným pokrmům (nebo obráceně)
  • Zvolit správné víno ke správné příležitosti
  • A další fígle s trochou vášně od sommeliera francouzského prezidenta

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. 

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde).

CENA OBSAHUJE

Vína k degustaci

Delikatesy

Zázemí a vybavení nutné k degustaci

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink)

Tlumočení do češtiny

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu vaření Jak porozumět vínu, základní techniky degustace dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.

FOTOGALERIE

Cédric gestoCédric diplomy 2Cédric chardonayCédric jednohubky květy 2Cédric a petr vínaCédric růžové s kompotem