Tex-Mex, typický americký jihozápad - NOVINKA !

Tex-Mex, typický americký jihozápad - NOVINKA !

Tex-Mex = texasko-mexická kuchyně dnes populární po celých Spojených státech.

Používáme rozteklý sýr, maso, fazole, tortilly a samozřejmě chilli papričky.

Mexiko je barevné, stejně jsou na tom Tex-Mex pokrmy.

Poznejte kombinaci kvality amerických surovin a vynalézavosti mexické kuchyně

Termíny:

  • 9.2.2018 - Tex-Mex, typický americký jihozápad
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu se naučíme zajímavě kombinovat suroviny i koření jako opravdoví jižani.
Budeme připravovat pro Evropana netradiční jídla podle tradičních receptur.
Zjistíme, co na tom ti Američané vidí.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé

Co budeme vařit

  • Chilli con carne
  • Hamburger v tortille
  • Nachos s grilovaným masem
  • Banán na grilu s čokoládou

Tex-Mex, typický americký jihozápad - novinka !  Tex-Mex, typický americký jihozápad - novinka !  Tex-Mex, typický americký jihozápad - novinka ! 

Naučíme vás

  • Pracovat s chilli papričkami
  • Vybrat si ty pravé fazole
  • Připravit si vlastní směs koření
  • Rychle zpracovat maso na různé způsoby
  • Netradiční dezert plný slunce

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

Šéfkuchař

Martin polačkoMartin Polačko

Martin je původem Slovák, ale v Praze žije už přes 20 let. První     a osudová práce pro něj byla mexická restaurace. Pak následoval pobyt v USA, kde si osvojil různé techniky vaření, které nyní využívá. Po návratu do Čech se pro změnu setkal s nejlepšími italskými kuchaři v Praze, se kterými měl tu čest – podle jeho vlastních slov – pracovat. Komerčnímu vaření se věnuje intenzivně řadu let a má v této oblasti za sebou i mediální zkušenosti. Vařil a vaří také pro děti a s dětmi. Itálie a Mexiko jsou i díky osobním kulinářským životním peripetiím jeho srdcovkami. Sám to glosuje tím, že je to hlavně díky podobnosti vlajky obou gurmánských velmocí. V současné době pracuje jako konzultant a specialista u firmy, která vyrábí a distribuuje mexické dobroty po Evropě.    A kromě toho děsně rád vaří. Pro kamarády, rodinu a také u nás, pro klienty Ola Kala.

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Tex-Mex, typický americký jihozápad...

Termíny:

  • 9.2.2018 - Tex-Mex, typický americký jihozápad
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca