Peru – tak vaří potomci Inků

Peru – tak vaří potomci Inků - NOVINKA!

Nenapodobitelná!

Nečekaně různorodá, nečekaný vliv Asie v této jihoamerické kuchyni.

Barvy, koření, zelenina, čerstvé bylinky.

Jak chutná peruánská brambora? Jinak než naše.

Délka trvání kurzu: 4 hodiny

Termíny:

  • 25.3.2018 - Peru – tak vaří potomci Inků
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

Objevíme různorodost peruánské kuchyně ovlivněné asijskými přistěhovalci.

Představíme si peruánské koření.

Ochutnáme peruánskou kachnu i pstruha.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budeme vařit

  • Ceviche de trucha (ceviče ze pstruha: tenké plátky pstruha marinované v limetě se šalotkou)
  • Papas a la huancaina
  • Seco de pato (kachní ragú v silném vývaru s koriandrem)
  • Picarones (smažená sladká brambora a dýně přelité karamelem)

 

Papa-a-la-HuancaiinaPicaronesseco de pato

Naučíme vás

  • Používat asijské ingredience v latinskoamerické kuchyni
  • Správně dusit maso
  • Vyznat se v koření Peru a umět ho použít
  • Výtečně připravit pstruha

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

Šéfkuchař

Scott van wagenenScott Van Wagenen

Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Vždyť se také v českém prostředí pohybuje nějakou dobu. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně Blackdog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry Blackdog Cantina, kde se už připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. Nezapomíná ani na Peru! Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, peruánská i mexická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem. Právě to ho přivedlo v Ola Kala k tomuto kurzu, ve kterém vás chce naučit, jak nevšední je kuchyně Peru.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Peru – tak vaří potomci Inků...

Termíny:

  • 25.3.2018 - Peru – tak vaří potomci Inků
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca