Mexiko autentické - NOVINKA !

MEXIKO autentické - NOVINKA !

Autentické pokrmy a receptury přímo od zdroje.

Legendární Salsa, Guacamole nebo Enchilada.

Hodně zeleniny, koření a barev.

Jídla plná slunce a dobré nálady!

Termíny:

  • 19.1.2018 - Mexiko autentické
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

Charakteristika kurzu

Objevíme jednoduchost i bohatost pravé mexické kuchyně.

Dozvíme se, jak se vaří v různých regionech Mexika.

Naučíme se pracovat s masa harina, typickou kukuřičnou moukou.

Uvaříme dobroty s minimem masa a spoustou barev.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budeme vařit

  • Guacamole
  • Pico de gallo (salát)
  • Sopes a Tacos (mexické placky)
  • Kuřecí Enchilada en mole coloradito
  • Mexická rýže
  • Tres Leches cake (dezert)

Mexiko autentické - novinka !  Mexiko autentické - novinka !  Mexiko autentické - novinka !  Mexiko autentické - novinka !  Mexiko autentické - novinka !  Mexiko autentické - novinka !  Mexiko autentické - novinka !  Mexiko autentické - novinka ! 

Naučíme vás

  • Pracovat s chilli papričkami a masa harina
  • Po kuchyňsku nakládat s nožem
  • Vyznat se dobře v koření a správně ho používat
  • Pravou mexickou salsu (vařit, ne tančit 😊)

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

Šéfkuchař

Scott van wagenenScott Van Wagenen

Scott, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Vždyť se také v českém prostředí pohybuje nějakou dobu. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně Blackdog, kterou založil        a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry Blackdog Cantina, kde se už připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. A hodně Mexika! Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, mexická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem. Právě to ho přivedlo v Ola Kala k tomuto kurzu, ve kterém vás chce naučit, jak chutná autentické Mexiko v různých regionech.

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Mexiko autentické...

Termíny:

  • 19.1.2018 - Mexiko autentické
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca