Sardinie - NOVINKA !

Sardinie - NOVINKA !

Poznejte jedinečnost a rozmanitost sardské kuchyně.

Sardinie je slunce, pláže a Pecorino na mnoho způsobů.

Typická kotlíková metoda vaření.

Sardská kuchyně se nerovná kuchyně italská, ale chutná taky skvěle!

Termíny:

  • 11.3.2018 - Sardinie - NOVINKA !
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 23.3.2018 - Sardinie - NOVINKA !
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost poznat druhy sardských těstovin a ukážeme si, co neobvyklého lze připravit z typického sardského chleba.

Společně objevíme rozmanitost využití typické italské klobásy Salsiccia při vaření a rozebereme využití tradičního italského sýra Pecorino, jehož historickým domovem je právě Sardinie.

Menu bude doplněno vynikajícími místními víny, která jsou celosvětově jedinečná a typická právě jen pro ostrov Sardinie.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé, milovníky tohoto nádherného ostrova a je úvodem do sardské kuchyně.

Sardinie - novinka !  Sardinie - novinka !  Sardinie - novinka ! 

Co budeme vařit:

  • fregola s moscardini ragů (ragů z malých chobotniček)
  • pane fratau se zastřeným vejcem a pecorinem (chlebové lasagne ze sardského chleba)
  • sebadas (smažené sýrové taštičky s medem)

Naučíme vás:

  • používat typický sardský chléb pane carasau různými způsoby
  • uvařit zastřené vejce jako profík
  • zpracovat malé chobotničky
  • připravit netypickým způsobem klobásky salsiccia
  • vytvořit speciální těsto na dezert z tvrdozrnné pšenice
  • udělat netradiční tvarohovo-pecorinovou náplň do dezertu
  • nakoupit originální suroviny

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu. Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 350 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN – typická odrůdy Sardínie
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

 

Termíny:

  • 11.3.2018 - Sardinie - NOVINKA !
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se
  • 23.3.2018 - Sardinie - NOVINKA !
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 900,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca