• Sardinie - NOVINKA !
    9.5.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Tomáš Rott

Tomáš Rott

Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.

Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria   
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide. 

Tomáš vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další

Sardinie - NOVINKA !

Sardinie - NOVINKA !

Poznejte jedinečnost a rozmanitost sardské kuchyně.

Sardinie je slunce, pláže a Pecorino na mnoho způsobů.

Typická kotlíková metoda vaření.

Sardská kuchyně se nerovná kuchyně italská, ale chutná taky skvěle!

Charakteristika kurzu

Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost poznat druhy sardských těstovin a ukážeme si, co neobvyklého lze připravit z typického sardského chleba.

Společně objevíme rozmanitost využití typické italské klobásy Salsiccia při vaření a rozebereme využití tradičního italského sýra Pecorino, jehož historickým domovem je právě Sardinie.

Menu bude doplněno vynikajícími místními víny, která jsou celosvětově jedinečná a typická právě jen pro ostrov Sardinie.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé, milovníky tohoto nádherného ostrova a je úvodem do sardské kuchyně.

Co budeme vařit

Fregola s moscardini ragů (ragů z malých chobotniček)

Pane fratau se zastřeným vejcem a pecorinem (chlebové lasagne ze sardského chleba)

Sebadas (smažené sýrové taštičky s medem)

Naučíme vás

  • Používat typický sardský chléb pane carasau různými způsoby

  • Uvařit zastřené vejce jako profík

  • Zpracovat malé chobotničky

  • Připravit netypickým způsobem klobásky salsiccia

  • Vytvořit speciální těsto na dezert z tvrdozrnné pšenice

  • Udělat netradiční tvarohovo-pecorinovou náplň do dezertu

  • Nakoupit originální suroviny

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – typická odrůdy Sardínie

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Sardinie

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

SardiniiSardinii2Sardinii3

Autentické fotografie z kurzu