• Italské rizoto a telecí maso
    17.9.2018 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Dále se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza & focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Indie a další

Rizoto a italské telecí maso

Rizoto a italské telecí maso

Umíte připravit pravá italská krémová rizota?
Jejich příprava je velmi jednoduchá!
Stejně tak i úprava telecího masa po italsku.
Naučíme Vás jednoduchá a přitom velmi chutná jídla.
TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu si osvojíte přípravu mladého telecího masa a krémového italského rizota na různé způsoby. Ukážeme si, kterak docílit typické italské krémové konzistence rizota a jak zpracovat jeho případné zbytky. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka rychlého, osvěžujícího a lehkého citronového dezertu.

Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko)

Šafránové rizoto

Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy

Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky)

Arancini – krokety z rizota

Sorbetto al limone e vodka (citronový sorbet s vodkou)

Naučíme vás

  • pracovat s telecím lýtkem a morkem
  • připravit krémová rizota
  • vynikající telecí jednohubky
  • zpracovat zbytky rizota do křupavých kroketek
  • jednoduchý a osvěžující dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Rizoto a italské telecí maso. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

rizoto a italské telecí masorizoto a italské telecí masorizoto a italské telecí masorizoto a italské telecí masorizoto a italské telecí maso

Autentické fotografie z kurzu