Připravujeme
2 450Kč

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Dále se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza & focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Indie a další

Pasta fresca

Pasta fresca - KOUZLO VLASTNÍCH TĚSTOVIN

Nejlepší těstoviny jsou ty, které si sami vyrobíte!
Jejich příprava je velmi jednoduchá!
Víte co jsou ravioli nebo tortelini?
Naučíme Vás prvotřídní recepty na těsto i na náplně.

TENTO   KURZ   VYPISUJEME   MAX.  1x za pololetí!

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu si osvojíte přípravu nudlového těsta na různé druhy těstovin. Z tohoto těsta si sami vyrobíte plněné tortelini, ravioli a k nim vynikající omáčku. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka osvěžujícího předkrmu a lehkého dezertu s ovocem.

Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou)

Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky

Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou

Máslová omáčka se šalvějí

Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem

Naučíme vás

  • péct, loupat a marinovat papriku

  • nudlové žloutkovo-parmazánové těsto

  • používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)

  • plněné těstoviny (ravioli, tortelini)

  • náplň z dýňového pyré

  • vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)

  • máslovou emulzi - omáčku

  • šlehat žloutky na páře s dezertním vínem nebo džusem

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Pasta Fresca.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

pasta frescapasta frescapasta frescapasta frescapasta fresca

Autentické fotografie z kurzu