• PASTA FRESCA - kouzlo vlastních těstovin
    13.10.2020 v 16:00
    obsazeno
    2 450Kč

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která byla zaměřená na typickou místní kuchyni. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT s názvem Vše o vaření. Dále se věnoval vedení obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projekt zavádění čerstvých convenience výrobků pro jeden z obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Italské jehněčí od A do Z, Pasta Fresca, Pizza a focaccia, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Burger & brownies, Jihoamerická masa a další

Pasta fresca

Pasta fresca - KOUZLO VLASTNÍCH TĚSTOVIN

Čerstvé, domácí, lahodné, podle původních receptur = Pasta fresca v Ola Kala

Dozvíte se mnohé o italských těstovinách a jejich přípravě.

Jednoduše dokonalé! Hned ke konzumaci a zbytek si usušíte napříště:-).

Ravioli, tortellini, tagliatelle, pappardelle: vyzkoušejte si je všechny!

Tajemství dokonalého těsta. To musíte umět.

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu si osvojíte přípravu nudlového těsta na různé druhy těstovin. Z tohoto těsta si sami vyrobíte plněné tortelini, ravioli a k nim vynikající omáčku. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka osvěžujícího předkrmu a lehkého dezertu s ovocem.

Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou)

  • Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky

    • Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou

    • Tagliatelle ai funghi (s houbami)

    • Máslová omáčka se šalvějí

  • Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem

Naučíme vás

  • péct, loupat a marinovat papriku

  • nudlové žloutkovo-parmazánové těsto

  • používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)

  • plněné těstoviny (ravioli, tortelini)

  • náplň z dýňového pyré

  • vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)

  • máslovou emulzi - omáčku

  • šlehat žloutky na páře s dezertním vínem nebo džusem

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Pasta Fresca.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Pasta fresca crostiniPasta fresca dezertPasta fresca cerstvePasta fresca talirpasta frescapasta frescapasta frescapasta fresca

Autentické fotografie z kurzu

Pasta Fresca 1 Pasta fresca mouka Pasta fresca cerstve 3 Pasta Fresca 3 Pasta Fresca 4 Pasta fresca testo Pasta fresca testo 2 Pasta fresca testo Vasek Pasta fresca vsichni

Registrace do newsletteru

: