Připravujeme
2 900Kč

Šéfkuchař

Václav Šulc

Václav Šulc

Vašek od malička snil o práci v gastronomii. Už jako malý se motal babičce pod nohama a chtěl, aby mohl přidat ruku k dílu...

 

Ve druhém ročníku střední školy skočil rovnou do nejlepší kuchyně v Praze - restaurace Alcron, hotelu Radisson SAS Praha. Po škole získal místo kuchaře v té době nové restauraci Divinis, kde se poté vypracoval do pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař. Poté se rozhodl studovat na VŠ hotelové v Praze, při které začal vést kurzy vaření, kterých dosud odlektoroval více než tisíc. Účastnil se též natáčení pořadu o vaření pro ČT „Vše o vaření“. Dále se věnoval vedením obchodu s italskými potravinami Wine food market. V současnosti vede projet zavádění čerstvých  convenience výrobků pro jeden s obchodních řetězců v ČR.

Vašek vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Italská Alfa Omega, Italské kuře, Italské ryby a mušle, Pasta Fresca, Pizza domácí, Rizoto a italské telecí, Boloňská omáčka a lasagne, Indie a další

Dary moře po Italsku

Italské ryby a mušle - NAUČTE SE JE!

Jak poznat a kde koupit čerstvé mušle a ryby?
Jak připravit šťavnatou rybu pro celou rodinu?
A co sépie, i ta může být měkoučká a velmi chutně připravená.
Změňte svůj názor na ryby a mořské plody a naučte se je u nás připravit jako italští mistři kuchaři.

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!

Charakteristika kurzu

V tomto kurzu se naučíte čistit mušle, rozpoznat, které jsou čerstvé a které je dobré vyhodit. Ukážeme si, kterak připravit rychlé a delikátní pesto ze sušených rajčat a zbavíme vás strachu z vaření sépie.

Samozřejmostí je výuka vaření těstovin, používání bylinek a koření, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

Linguini s mušlemi na víně a tomaty

Dorada (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky

Sépie s hráškem

Pesto ze sušených rajčat a mandlí

Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)

Naučíme vás

  • rozpoznat čerstvé mořské plody

  • očistit mušle

  • používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky

  • správně uvařit těstoviny – „al dente“

  • další druh pesta

  • udusit sépii do měkka a lahodně ji dochutit

  • jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu

  • pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Dary moře po italsku. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

dary moře po italskudary moře po italskudary moře po italskudary moře po italskudary moře po italsku

Autentické fotografie z kurzu