Italské kuře

Italské kuře - OBLÍBENÝ KURZ!

Budete překvapeni, co všechno se dá vytvořit z celého kuřete.
Na tomto kurzu se naučíte kuře „rozebrat“ na části a každou z nich beze zbytku zpracovat na vynikající laskominu.
Z prsou připravíme šťavnatý steak, ze stehen rolády, jatýrka použijeme do těstovin a z kostí uvaříme silnou polévku.

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 6.3.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se
  • 29.5.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!

Charakteristika kurzu

Kuře je jedním z nejčastěji kupovaných mas na světě. Je oblíbené díky své jemné struktuře, lehké stravitelnosti, rychlé a jednoduché úpravě.

Na kurzu si osvojíte jak správně připravovat kuře, aby si zachovávalo svou chuť a šťavnatost při jak minutkové, tak při pomalé tepelné úpravě. Budeme používat koření, bylinky a menu doplníme tradičním italským dezertem.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Caesar salát s krutony a křupavou pancetou
  • Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou
  • Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky
  • Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí
  • Pannacotta s lesním ovocem

italské kuře italské kuře italské kuře italské kuře italské kuře

Naučíme vás

  • vykostit kuře
  • domácí silný drůbeží vývar
  • jak připravit kuřecí prsíčko aby si zachovalo veškerou svou šťávu
  • majonézový dresink na salát
  • jednoduché stehenní rolády
  • rychlé těstoviny s kuřecími jatýrky
  • pracovat s želatinou a mascarpone
  • horkou ovocnou omáčku

a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři

michal nikodemŠéfkuchař

Michal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci italské a francouzské kuchyně na hotelové škole v italském Bressanone, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Další kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama, Flora...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
  • ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
  • CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Italské kuře. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 6.3.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se
  • 29.5.2018 - Italské kuře
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca