FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ
Šéfkuchař
.jpg)
Tomáš Rott
Vystudoval střední hotelovou školu v Praze. Během svých studií absolvoval několik zahraničních praxí, v anglickém Liverpoolu and Blackpoolu.
Po absolvování bakalářského studia v cestovním ruchu na Vysoké škole obchodní začal získávat rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria
v restauraci Coda po boku Davida Šaška. Další kulinářskou oblastí kromě středomořské kuchyně, o kterou se aktivně zajímá, je sous vide.
Tomáš vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Úvod do francouzské kuchyně, Kohout na víně a žabí stehýnka, Romantická Francie, Sardinie, Mořské ryby, Steak & Ratatouille, Jihoamerická masa, celkově kurzy italské kuchyně a další
Úvod do francouzské kuchyně - RAFINOVANÉ CHUTĚ
Připadají vám chutě francouzské kuchyně éterické a nedostižitelné?
Máte rádi rafinovanost na talíři?
Tento kurz vám představí, co rafinovanost vlastně znamená. Lahodná cibulačka, kachní prsa s krémovou čočkou, horký čokoládový fondant, to vše budete ovládat jako špičkový kuchař!
Náš úvodní kurz Francie patří řadu let mezi ty nejoblíbenější, menu je propracované, autentické a vše si pak snadno uvaříte doma.
Autentické fotografie z kurzu zde.
Co budeme vařit
- Gratinovaná francouzská cibulačka
- Kachní prso Barberie, krémová zelená čočka s parmezánem
- Glazírované (karamelizované) cibulky
- Čokoládový fondant s višňovým ragú a omáčkou z créme fraiche
Naučíme vás
- Krájet cibuli a rozpoznávat několik druhů cibule
- Gratinovat tučným sýrem
- Připravit sladkokyselý karamel na cibulky
- Kachní maso jako steak s křupavou kůží
- Používat bylinky
- Upéct tajemný fondant, tak aby uvnitř zůstalo tekuté horké čokoládové jadérko
- a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde).
Cena obsahuje
Suroviny
Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliéra).
RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici
ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
Chcete se o kurzu dozvědět více?
Chcete se o kurzu vaření Úvod do francouzské kuchyně dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
Fotogalerie