• VELIKONOČNÍ CUKROVÍ - svátky jara a pečení
    9.4.2019 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT
Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína se věnuje pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty se zabývá také poradenstvím a jako lektorka působí v Kulinářské akademii. Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista. Přestože je zastánkyní klasických postupů přípravy moučníků, moderní technologie a přístupy vítá a stále se v nich zdokonaluje. Ke své práci říká: " I když to vypadá, že naše řemeslo má na růžích ustláno a má jen sladké vyhlídky, není tomu tak. Mou snahou je, aby se právě cukrářské umění stalo v gastronomii jedním z nejuznávanějších."

Členkou asociace kuchařů a cukrářů je Pavlína od roku 1991, doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-).

V Ola Kala vede kurzy: Cukroví a polevy, pro 2019 připravujeme další cukrářské kurzy

Velikonoční cukroví - SVÁTKY JARA A PEČENÍ

Velikonoční cukroví - SVÁTKY JARA A PEČENÍ

Oslavte jaro v duchu tradic i s pečením.

Vaše sladké Velikonoce nemusí být jen beránek a mazenec.

Mandle, ořechy, čokoláda, kokos...

Odměňte koledníky i sebe tradičním cukrovím.

Cukrářské triky a fígle s cukrovím, které se vám neztratí.

Kurz vyhlašujeme jednou ročně před Velikonocemi.

 

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Na tomto cukrářském kurzu se vrátíte zpátky v čase, o Velikonocích, na venkov. Upečete si typické velikonoční sladkosti, osvojíte si nové postupy a upečete si vlastní cukroví, kterým pak pohostíte koledníky při nadcházejících Velikonocích. Akorát vám stihne pěkně uležet.

CO SI UPEČEME

  • Mandlové piškoty s pařížským krémem

  • Drobné ořechové cukroví do formiček

  • Vykrajované cukroví s velikonoční tématikou

  • Velikonoční jidáše

NAUČÍME VÁS

  • Třené mandlové těsto na piškoty

  • Stříkání sáčkem

  • Uvařit čokoládovou náplň

  • Ořechové těsto do formiček

  • Plnění těsta do formiček

  • Pečení a správné vyklopení upečeného těsta

  • Kokosové těsto na vykrajované cukroví

  • Zdobení velikonočního pečiva

  • Kynuté těsto na jidáše

  • Vyválení dlouhých pramenů kynutého těsta  a stočení do různých tvarů

  • Pečení kynutého těsta

 

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
 

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu
 

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu vaření Velikonoční cukroví dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

FOTOGALERIE

 
 

 

Autentické fotografie z kurzu