• TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
    5.6.2018 v 16:00
    obsazeno
    2 450Kč
  • TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
    14.6.2018 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT
  • TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané)
    10.9.2018 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Hana Konečná

Hana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče (sladké a slané) - NOVINKA!

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče

Všichni známe pojem „linecké“ těsto.
Jeho odborný název je třené těsto.
V čem spočívá jeho tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo?
Naučíme Vás několik druhů těchto těst a několik variant krémových náplní.

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy třených těst. Naučíme se jak jej správně vyrobit – utřít, rozválet a přenést do formy, upéct a naplnit.

Součástí kurzu bude také výuka přípravy několika typů krémů, kterými se koláče plní. Mezi základní krémy patří francouzský žloutkový Crème Pâtissière, cirtonový žloutkový krém, čokoládový krém Ganache a další.

Koláče budeme zdobit glazovaným ovocem, zapékacím sněhem atp.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.

Co budeme vařit

sladké velké koláče (tarts) a malé dezerty (tartlets) s krémem a ovocem

slaný Quiche (cibulový, sýrový, hřibový)

citronový krém

likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém)

italský sníh na zapékání

Naučíme vás

  • několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu
  • trik, jak upéct křehký korpus na košíčky nebo velké koláče, tak aby se těsto během pečení nezdeformovalo
  • zpracovat zbytky křehkého těsta
  • glazovat ovoce
  • zapékací sníh na dezerty
  • uvařit cukrový rozvar "na bublinu"
  • ganachový čokoládový likérový krém
  • vařit žloutkové krémy (Crème Pâtissière, citronový krém)
  • náplně do slaných koláčů QUICHE
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Tarts a Tartlets!

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

tarts a tartletstarts a tartletstarts a tartletstarts a tartletstarts a tartlets

Autentické fotografie z kurzu