Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě

ÉCLAIR, VĚTRNÍK a VĚNEČEK - francouzské odpalované pečivo

Pamatujete si na tu opravdovou karamelovo-vanilkovou chuť větrníku?
Chcete poznat tajemství francouzského Éclair?
Z jednoho druhu těsta a několika druhů krémů vykouzlíte delikatesy jako praví šéfcukráři.

Termíny:

  • 23.10.2017 - ODPALOVANÉ TĚSTO - větrníky, věnečky a labutě
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se
  • 27.2.2018 - ODPALOVANÉ TĚSTO - větrníky, věnečky a labutě
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 2x za rok!

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky a mírně pokročilé!

V tomto kurzu pečení se naučíme pracovat s francouzským odpalovaným těstem, kterého se mnoho laiků, ale i profesionálů obává. Kouzlo úspěchu tkví v dokonale odpáleném těstě, ve správném množství vajec a hlavně v trpělivosti při pečení korpusů. Aby se předešlo splasknutí krásně nafouknutých, a již upečených výrobků, existuje trik, který si prozradíme na kurzu.

Nadýchané korpusy mohou mít různé tvary a velikosti a se mohou plnit různými sladkými či slanými náplněmi.

Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě - novinka ÉCLAIR, větrník a věneček ÉCLAIR, větrník a věneček ÉCLAIR, větrník a věneček ÉCLAIR, větrník a věneček

Co budeme připravovat

  • Karamelový větrník
  • Smetanové Éclair
  • Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou
  • Labutě z odpalovaného těsta

Naučíme vás

  • všechna tajemství francouzského odpalovaného těsta (správné poměry surovin, odpalování, pečení…)
  • pracovat s cukrářským sáčkem a ozdobnou špičkou
  • tvořit různé tvary (Éclairs, labutě, větrníky…)
  • karamelovou šlehačku (uvařit a vyšlehat)
  • vanilkovou šlehačku (uvařit a vyšlehat)
  • žloutkový krém
  • karamelovou polevu na větrníky
  • citronovou (rumovou) polevu na věnečky
  • utavit cukr na karamel
  • spálený cukrový sirup - kulér
  • pracovat s cukrovým fondánem

a další tipy a triky profesionálů

Šéfkuchařka

Hana konečnáHana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů… Poté pracovala hotelu Malý pivovar v Č. B., v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Éclair, větrník a věneček.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 23.10.2017 - ODPALOVANÉ TĚSTO - větrníky, věnečky a labutě
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se
  • 27.2.2018 - ODPALOVANÉ TĚSTO - větrníky, věnečky a labutě
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca