• ODPALOVANÉ TĚSTO - větrníky, věnečky a labutě
    13.5.2018 v 17:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchařka

Hana Konečná

Hana Konečná

Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. To předznamenalo její současnou práci.

Pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.

Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

Hanka vede kurzy v češtině a angličtině.

V Ola Kala vede všechny cukrářské kurzy: Francouzský dort, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Čokoládové pralinky a makronky, Společenstvo dortů, Cukrářská škola letních dortů, Vdolky, koblihy, pirohy, Croissants a další

Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě

ÉCLAIR, VĚTRNÍK a VĚNEČEK - francouzské odpalované pečivo

Pamatujete si na tu opravdovou karamelovo-vanilkovou chuť větrníku?
Chcete poznat tajemství francouzského Éclair?
Z jednoho druhu těsta a několika druhů krémů vykouzlíte delikatesy jako praví šéfcukráři.

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 2x za rok!

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky a mírně pokročilé!

V tomto kurzu pečení se naučíme pracovat s francouzským odpalovaným těstem, kterého se mnoho laiků, ale i profesionálů obává. Kouzlo úspěchu tkví v dokonale odpáleném těstě, ve správném množství vajec a hlavně v trpělivosti při pečení korpusů. Aby se předešlo splasknutí krásně nafouknutých, a již upečených výrobků, existuje trik, který si prozradíme na kurzu.

Nadýchané korpusy mohou mít různé tvary a velikosti a se mohou plnit různými sladkými či slanými náplněmi.

Co budeme připravovat

Karamelový větrník

Smetanové Éclair

Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou

Labutě z odpalovaného těsta

Naučíme vás

  • všechna tajemství francouzského odpalovaného těsta (správné poměry surovin, odpalování, pečení…)
  • pracovat s cukrářským sáčkem a ozdobnou špičkou
  • tvořit různé tvary (Éclairs, labutě, větrníky…)
  • karamelovou šlehačku (uvařit a vyšlehat)
  • vanilkovou šlehačku (uvařit a vyšlehat)
  • žloutkový krém
  • karamelovou polevu na větrníky
  • citronovou (rumovou) polevu na věnečky
  • utavit cukr na karamel
  • spálený cukrový sirup - kulér
  • pracovat s cukrovým fondánem

a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Éclair, větrník a věneček.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě - novinkaÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věneček

Autentické fotografie z kurzu