Připravujeme
2 450Kč

Šéfkuchařka

Míša Landová

Míša Landová

Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na  www.vikendovepeceni.cz

 

Pro Míšu je cukrařina opravdovým koníčkem s velkým K.  V zaměstnání se věnuje méně tvůrčí činnosti, kterou ve volných chvílích rozvíjí právě při pečení a cukrařině. Této zálibě věnuje v posledních letech veškerý volný čas. V minulosti navštívila mnoho pečících kurzů, vč. těch v Ola Kala, pekla dorty na zakázku (www.dortykladno.cz), vymýšlela vlastní recepty a hlavně stvořila blog www.vikendovepeceni.cz, prostřednictvím něhož inspiruje mnoho dalších pečících nadšenců. Baví jí bavit se o pečení, ať už on-line po blogersku nebo právě jako lektorka na kurzech pečení. Míšino cukrářské motto zní "když se peče s nadšením a láskou, tak to jde skoro samo:-)".

 

V Ola Kala vede cukrářské kurzy: Minidortíky, Macarons voilá, Odpalované těsto (eclair, větrník, věneček), Tarts a tartlets, Stékaný dort

Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě

Éclair, větrník a věneček - FRANCOUZSKÉ, ODPALOVANÉ

Pamatujete si na tu opravdovou karamelovo-vanilkovou chuť větrníku?

Chcete poznat tajemství francouzského Éclair?

Rychlé, elegantní, nadýchané...

Jeden druh těsta, několika variant krémů = éclair, větrník, věneček, labuť.

Napoprvé pod dozore, napodruhé sami. Naučíme vás triky, jak na to!

 

Charakteristika kurzu

Na tomto kurzu pečení se naučíme pracovat s francouzským odpalovaným těstem, kterého se obává i mnoho profesionálů. Kouzlo úspěchu tkví v dokonale odpáleném těstě, ve správném množství vajec a hlavně v trpělivosti při pečení korpusů. Aby se předešlo splasknutí krásně nafouknutých již upečených dobrůtek, existuje trik, který si prozradíme na kurzu.

Nadýchané korpusy mohou mít různé tvary a velikosti a se mohou plnit různými sladkými či slanými náplněmi.

Co budeme připravovat

  • Karamelový větrník

  • Smetanový Éclair

  • Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou

  • Labutě z odpalovaného těsta

Naučíme vás

  • Všechna tajemství francouzského odpalovaného těsta (správné poměry surovin, odpalování, pečení…)

  • Pracovat s cukrářským sáčkem a ozdobnou špičkou

  • Tvořit různé tvary (éclairs, labutě, větrníky…)

  • Karamelovou  a vanilkovou šlehačku (uvařit a vyšlehat)

  • Žloutkový krém

  • Karamelovou polevu na větrníky

  • Citronovou (rumovou) polevu na věnečky

  • Utavit cukr na karamel

  • Spálený cukrový sirup - kulér

  • Pracovat s cukrovým fondánem

 

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Nápoje na uhašení vaší žízně neomezeně (voda, ledový čaj, káva, čaj, welcome drink, a víno z doporučení sommeliera). 

RECEPTURA – je pro účastníky na místě k dispozici

ZÁSTĚRA – je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommelierem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

CHCETE SE O KURZU DOZVĚDĚT VÍCE?

Chcete se o kurzu pečení Éclair, větrník a věneček dozvědět více? Rádi vám všechno vysvětlíme. Kontaktujte nás.
 

Fotogalerie

Odpalované těsto - větrníky, věnečky a labutě - novinkaÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věnečekÉCLAIR, větrník a věneček

Autentické fotografie z kurzu

 

Eclair venecek Eclair labute Eclair eclair Eclair vetrnik Eclair zdobeni Eclair krabice 1 Eclair krabice 2