• Jednodenní kurz studené kuchyně
    5.11.2018 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

Celodenní kurz Studené kuchyně

Studená kuchyně - HURÁ NA RAUT!

Tématem kurzu je česká i mezinárodní studená kuchyně vhodná pro sváteční příležitosti, rauty, ale třeba i domácí pohoštění.
Ukážeme vám, jak pracují profesionální kuchaři a poradíme tipy a triky, které při vaření oceníte.
Sami si vyzkoušíte připravit vybrané lahůdky, na kterých si vaši hosté opravdu pochutnají.
TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!

Co budeme vařit?

Terinu z rybí pěny,

provensálskou paštiku z kachních jater,

salát z pečené zeleniny

několik salátových dresinků,

chutney (čatní) k masům a chuťovkám,

profiteroly plněné pěnou z modrého sýra,

rychlé chuťovky ze surovin „co dům dal“.

Naučíme vás

  • Připravit paštiku ve vodní lázni,
  • pracovat s želatinou v ochucené rybí šlehačce,
  • připravit slaný piškot s bylinkami,
  • ozdobit studenou mísu a připravit rautový stůl,
  • využít ovoce a vhodně ho zkombinovat s masovými výrobky,
  • jak řešit nepříjemné situace (např. sražený krém nebo hrudky v paštice)
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici 115, Praha 3, Vinohrady.

Kdy: začátek v 16 hodin do cca 20:30 hodin.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900Kč (v akci 2 750 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Přijďte se podívat na náš kurz studené kuchyně.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Autentické fotografie z kurzu