ČESKÁ KUCHYNĚ
Šéfkuchař

Dušan Svoboda
Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

OMÁČKY, maso a houskový knedlík… - OD ZÁKLADU!
Omáčka doladí celý pokrm!
Delikátní omáčky na bázi smetany a silného vývaru.
Od základní jíšky až po sametové krémy.
Také staročeská rajská a domácí houskový kynutý knedlík.
Pokud chcete ohromit své hosty, musíte zvládat tyto základy!
My vás je naučíme.
TENTO KURZ VYPISUJEME OBVYKLE 1 x za ROK!
Charakteristika kurzu
Kurz je vhodný pro domácí kuchaře začátečníky, pro pokročilé ale i pro profesionály.
Základem každé omáčky je silný masový vývar a dobrý vývar je základem vynikající šťávy nebo smetanové omáčky.
Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort?
Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem.
Tento kurz je navazujícím kurzem na kurz M. D. Rettigová – Svíčková….
Co budeme vařit
pomalu vařené hovězí maso
vývar jako základ na omáčky
Roux blanc (základní světlá jíška)
Veluté (Základní světlá vývarová omáčka)
Staročeská rajská
Pažitková, Křenová omáčka
Houskový kynutý knedlík
Dezert
Naučíme vás
-
připravit silný čirý vývar
-
správně uvařit hovězí maso, by zůstalo šťavnaté a bylo krásně měkké
-
upražit domácí jíšku
-
používat strouhaný perník k zahušťování
-
základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich
-
kynuté těsto na houskový knedlík
a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz OMÁČKY, maso a houskový knedlík.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.