OMÁČKY, maso a houskový knedlík… - NOVINKA!

OMÁČKY, maso a houskový knedlík… - OD ZÁKLADU!

Omáčka doladí celý pokrm!

Delikátní omáčky na bázi smetany a silného vývaru.

Od základní jíšky až po sametové krémy.

Také staročeská rajská a domácí houskový kynutý knedlík.

Pokud chcete ohromit své hosty, musíte zvládat tyto základy!

My vás je naučíme.

Termíny:

  • 28.2.2018 - OMÁČKY, maso a houskový knedlík…
    Začátek kurzu: 16:00
    OBSAZENO 2 450,-

TENTO   KURZ   VYPISUJEME   MAX.  1 x za ROK!

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro domácí kuchaře začátečníky, pro pokročilé ale i pro profesionály.

Základem každé omáčky je silný masový vývar a dobrý vývar je základem vynikající šťávy nebo smetanové omáčky.

Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort?

Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem.

Tento kurz je navazujícím kurzem na kurz M. D. Rettigová – Svíčková….

Co budeme vařit

  • pomalu vařené hovězí maso
  • vývar jako základ na omáčky
  • Roux blanc (základní světlá jíška)
  • Veluté (Základní světlá vývarová omáčka)
  • Staročeská rajská
  • Pažitková, Křenová omáčka
  • Houskový kynutý knedlík
  • Dezert

OMÁČKY, maso a houskový knedlík… OMÁČKY, maso a houskový knedlík… OMÁČKY, maso a houskový knedlík… OMÁČKY, maso a houskový knedlík…

Naučíme vás

  • připravit silný čirý vývar
  • správně uvařit hovězí maso, by zůstalo šťavnaté a bylo krásně měkké
  • upražit domácí jíšku
  • používat strouhaný perník k zahušťování
  • základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich
  • kynuté těsto na houskový knedlík

a další tipy a triky profesionálů

Michal nikodemŠéfkuchař

Michal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci italské a francouzské kuchyně na hotelové škole v italském Bressanone, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Další kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama, Flora...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
     

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz OMÁČKY, maso a houskový knedlík.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 28.2.2018 - OMÁČKY, maso a houskový knedlík…
    Začátek kurzu: 16:00
    OBSAZENO 2 450,-

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca