Česká kuchyně podle M. D. Rettigové

M.D.Rettigová - Svíčková na smetaně, Karlovarský knedlík... - BEZVA CENA!

Objevte po-zapomenutá kachní jatýrka. Ukážeme Vám, jak s nimi pracovat
Naučte se uvařit tradiční svíčkovou omáčku a k tomu křehké a šťavnaté maso.
I typická česká jídla mohou být připravena zdravě a z kvalitních surovin.
Po tomto kurzu budete umět uvařit jako naše babičky!

Autentické fotografie z kurzu zde.

Termíny:

  • 8.11.2017 - M.D.Rettigová - Svíčková na smetaně, Karlovarský knedlík
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se
  • 6.2.2018 - M.D.Rettigová - Svíčková na smetaně, Karlovarský knedlík
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 2x za rok!

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé.

Na tomto kurzu, inspirovaném staročeskou kuchyní M. D. Rettigové, si vyzkoušíte pracovat s kachními jatýrky,  uzenými kostmi a ostatními surovinami tak, že z nich vykouzlíte opravdové delikatesy. Čerstvé bylinky, které byly dlouho zapomenuty, budou jemně dolaďovat chuť každého pokrmu.

Na tento kurz navazuje kurz OMÁČKY, maso a knedlík.

Co budeme vařit

  • Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou
  • Kachní jatýrka na černém pivě
  • „Svíčková“ na smetaně
  • Karlovarský knedlík
  • Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

česká kuchyně podle m. d. rettigové česká kuchyně podle m. d. rettigové česká kuchyně podle m. d. rettigové česká kuchyně podle m. d. rettigové 

Naučíme vás

  • špikovat maso
  • vařit knedlík v potravinové fólii
  • tajemství přípravy lahodných smetanových omáček
  • používat bylinky v české kuchyni
  • chutně upravit drůbeží vnitřnosti
  • těsto na ovocné knedlíky
  • a další tipy a triky profesionálů

michal nikodemMichal Nikodem

Vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii.

Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama...), vydavatelství Sanoma aj.

O kurzu

Jak dlouho: Začátek vždy v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20.–21. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Přípravu receptur
  • Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz ČESKÁ KUCHYNĚ PODLE M. D. RETTIGOVÉ.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Termíny:

  • 8.11.2017 - M.D.Rettigová - Svíčková na smetaně, Karlovarský knedlík
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se
  • 6.2.2018 - M.D.Rettigová - Svíčková na smetaně, Karlovarský knedlík
    Začátek kurzu: 16:00
    (VOLNÁ MÍSTA) 2 450,- Přihlásit se

 

Doporučte kurz kamarádovi
:
:
: capthca