Připravujeme
2 450Kč

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

Česká kuchyně podle M. D. Rettigové

M.D.Rettigová - Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík - JAKO OD BABIČKY

Objevte po-zapomenutá kachní jatýrka. Ukážeme Vám, jak s nimi pracovat
Naučte se uvařit tradiční svíčkovou omáčku a k tomu křehké a šťavnaté maso.
I typická česká jídla mohou být připravena zdravě a z kvalitních surovin.
Po tomto kurzu budete umět uvařit jako naše babičky!
TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 2x za rok!

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé.

Na tomto kurzu, inspirovaném staročeskou kuchyní M. D. Rettigové, si vyzkoušíte pracovat s kachními jatýrky,  uzenými kostmi a ostatními surovinami tak, že z nich vykouzlíte opravdové delikatesy. Čerstvé bylinky, které byly dlouho zapomenuty, budou jemně dolaďovat chuť každého pokrmu.

Na tento kurz navazuje kurz OMÁČKY, maso a knedlík.

Co budeme vařit

Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou

Kachní jatýrka na černém pivě

„Svíčková“ na smetaně

Karlovarský knedlík

Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

Naučíme vás

  • špikovat maso

  • vařit knedlík v potravinové fólii

  • tajemství přípravy lahodných smetanových omáček

  • používat bylinky v české kuchyni

  • chutně upravit drůbeží vnitřnosti

  • těsto na ovocné knedlíky

  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek vždy v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20.–21. hodiny.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz ČESKÁ KUCHYNĚ PODLE M. D. RETTIGOVÉ.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Česká kuchyně podle m. d. rettigovéČeská kuchyně podle m. d. rettigovéČeská kuchyně podle m. d. rettigovéČeská kuchyně podle m. d. rettigové

Autentické fotografie z kurzu